Biografie

Astrid Stockman (1987) studeerde na haar opleiding in de Stedelijke Academie van Ronse  verder aan het Lemmensinstituut (Leuven) . Daar haalde ze in 2009 haar masterdiploma piano met grote onderscheiding. In 2012 behaalt ze ook haar masterdiploma zang magna cum laude, bij leerkrachten Greetje Anthoni en Annelies Meskens. Momenteel laat zij zich coachen door Gemma Visser en Zeger Vandersteene. Ze volgde masterclasses zang bij onder meer Yva Barthélémy, Margarida Natividade en Annie Frantz.

Als sopraan schuwt ze geen uitdaging en weet ze te overtuigen in zowel oratorium, lied als opera, gaande van oude tot nieuwe muziek.

Dit seizoen speelt ze Madama Butterfly in ‘Before I die’, een productie van het Nederlandse Kameroperahuis en I Solisti Del Vento, die in première gaat op de Operadagen Rotterdam. Met lab.oratorium en Muziektheater Transparant creëert ze de soundscape opera ‘Medeamaterial’ die op OPERA 21 zal spelen. Ook speelt ze Marzelline in Beethovens Fidelio door Walpurgis.

Zij was soliste in verschillende grote oratoriumwerken van J.S. Bach, Mozart, Fauré, Händel, Mendelssohn, Liszt, Vivaldi en anderen. Hierbij werkte ze samen met dirigenten als Edmond Saveniers, Kurt Bikkembergs, Walter Proost, Nicolas Achten, Johan Van Bouwelen, Luc Anthonis, Dirk De Nef en Marc-Michaël De Smet. Ook opera en muziektheater is een van Astrids grote passies. Zo vertolkte ze rollen als Suor Angelica, Venus, Belinda en Donna Elvira, en werkte ze samen met Muziektheater TransparantMuziektheater LOD en Laika. Ze vertolkte de titelrol in de opera ‘Les desventures de Mimi’, een coproductie van BOZAR en L’Auditori Barcelona met het Nationaal Orkest van België.

In binnen- en buitenland was ze reeds te bewonderen op grote podia en festivals, zoals de Operadagen Rotterdam (Nederland), De Roma, De Hallen van Schaarbeek, AMUZ, ILT-Festival (Denemarken), Concertgebouw Brugge, DeSingel, Cultura Nova (Nederland), Zeeland Nazomerfestival (Nederland), Le Volcan (Frankrijk), Le Channel (Frankrijk) enz…

Verder verleent ze ook haar medewerking aan het ensemble Psallentes (o.l.v. Hendrik Vanden Abeele), dat zich concentreert op het bestuderen en uitvoeren van gregoriaanse muziek. Als soliste is ze vast verbonden aan Het Antwerps Barokorkest (o.l.v. Emmanuel Van Kerckhoven), en zingt ze op regelmatige basis concerten met het European Philharmonic Orchestra (o.l.v. Walter Proost)

Een overzicht van haar repertoire vind je hier.